2015. szeptember 26., szombat

Almás pite habbal

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg margarin
10 dkg cukor
Késhegynyi sütőpor
3 tojás sárgája
3-4 ek tej
Annyi liszt, amennyit felvesz ( kb. 30 dkg)
A töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg cukor
Fahéj
A habhoz:
20 dkg cukor
3 tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet eldolgozom a margarinnal, hozzáadom a 25 dkg margarint, a 10 dkg cukrot, sütőport, tojássárgákat, tejet és összegyúrom. Három kisebb vagy két nagyobb lapot sütök belőle.
A lereszelt almát a 10 dkg cukorral és fahéjjal megpárolom.
A megsült lapokat megtöltöm.
Tetejére a 20 dkg.cukorral felvert tojásfehérjéket teszem, majd néhány percre visszatolom a sütőbe.