2012. december 15., szombat

Fokhagymás csirkemell

 A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem sóval, nagyon kevés borssal, curryvel, frissen préselt fokhagymával. Lisztbe forgatom és párolom. Nagyon kedvelik a gyerekek, különösen családunk húsevői: Rebeka és Izsák.


2012. december 11., kedd

Tejföles tekercs














Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a kenyérsütő összekavarja-gyúrja a hozzávalókat. Nekem csak nyújtanom kell, töltenem és felügyelnem a sütést. Amiért még nagyon kedvelem ezt a receptet az, hogy bármivel tölthető...sőt, lapokat is lehet sütni és később tölteni ilyen-olyan krémmel. Én idáig almával, hús alapanyagú töltelékkel és sütőtökkel próbáltam. Nagyon kedveli családom többi tagja is.





Nos, a hozzávalók az:
1. masszához:
-75o g liszt
-5oo g tejföl
-egy kávéskanál só
-25o g Rama margarin (lehet más is)

Miután jó habosra kavarta a gépem, beteszem a hűtőbe. Ezalatt készül a
2. massza:
- 25o g liszt
-25o g Rama margarin (lehet más is)
Miután ez is alaposan összekavaródott, bekerül kb. egy fél órára a hűtőszekrénybe.

A fél óra elteltével kiveszem a hűtőszekrényből az 1. masszát, kinyújtom.
Kinyújtom a 2. masszát is és ráhelyezem az 1.-re. (vagy rákenem...ahogy könnyebb). Felcsavarom, 4 egyenlő részre osztom, majd újra beteszem a hűtőszekrénybe, ezúttal egy éjszakára. (Amit nem akarok másnap használni, azt lefagyasztom)

Másnap kinyújtom, megtöltöm, feltekerem, kikent tepsibe helyezem és előmelegített sütőben lassú tűzön sütöm kb. egy fél órán át.
























Töltelékvariációk:


1. Megtisztított, reszelt, cukrozott és fahéjazott alma párolva.



2. Párolt hagyma, darált hús, házi készítésű piros arany, főtt tojás, fűszerek: só, bors, curry
3. Párolt sütőtök párolt almával, ízlés szerint édesítve.














4. Tehéntúrós-mazsolás (Fél kg édes túrót jól elkevertem ízlés szerint cukorral és egy tojás sárgájával, majd hozzáadtam 1oo g mazsolát)


5. A csokikrémes a legfinomabb. A tekercs tésztája ropogósra sül, amikor csokikrémmel töltöm. Azt hiszem ez a leg!