Hozzávalók:
- 50 dkg keksz
- 10 dkg dió
- 15 dkg nádcukor
- 3 evőkanál szentjánoskenyérliszt
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 evőkanál rumaroma
Elkészítése:
A vajat, a szentjánoskenyérlisztet és a cukrot összekeverem, hozzáöntöm a tejet és kis lángon addig főzöm, ameddig gyöngyözni kezd. A szirupot langyosan ráöntöm az előre összetört kekszre , hozzáadom a diót, a mazsolát és a rumaromát, majd alaposan összekeverem. Fóliára öntöm, rudat formálok belőle és feltekerem. Pár órára hűtőbe teszem, majd szeletelem.
Egyre gyakrabban segít az édesszájú Anna lányom a sütésnél. E recept elkészítésénél is csak amolyan kukta voltam. Ő törte a kekszet, kevergetett-kavargatott. Én csak kimértem a hozzávalókat.
Fincsi lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése