2011. február 21., hétfő

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:4 tojás, 5 dkg. cukor, 5 dkg. vaj, 1o dkg liszt, 4 dl. tej, olaj a sütéshez, 12 dkg vaníliás porcukor (kristálycukorral szoktam készíteni, amikor nincs porcukor)
A tojások sárgáját habosra keverem a kristálycukoral, a vajjal, hozzáadom a lisztet, a tejet. Végül a sűrű masszába forgatom a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Beolajazott serpenyőben kb. fél cm. vastagságú palacsintákat sütök(de csak az egyik felét sütöm meg.)A serpenyőből a tálra kellene csúsztatni a palacsintát...de ez nekem soha nem sikerült...így egy másik serpenyőbe borítom át, majd onnan csúsztatom a tálra, úgy, hogy a meg nem sült fele felül legyen. Ezt porcukorral hintem meg, majd jöhet rá a következő palacsinta. Az utolsó palacsintát a megsült felével borítom a többire. Tálalás előtt forró sütőben átmelegítem, majd cikkekre vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése