2011. február 26., szombat

Darázsfészek



Az egész család kedvence...és nagyon különleges.
Hozzávalók:
1/2 kg. liszt, 3 tojássárga, 3 dkg élesztő, 4 dl. tej, 18 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor, egy csipet só.
Elkészítés: a 1/2 kg. lisztből, 3 tojássárgából, langyos tejben felfuttatott élesztőből, 3 dkg cukorból, 2 dl tejjel, kevés sóval tésztát gyúrok majd fél óráig meleg helyen pihentetem. Addig 15 dkg. vajat habosra kavarok 15 dkg cukorral és vaníliás cukorral. A tésztát két részre osztom, vékonyra nyújtom és megkenem a habosra kavart vajjal. Felcsavarom, kétújnyi szeletkéket vágok. Kikent, lisztezett tepsibe teszem. Másfél órán át kelni hagyom, majd egyenletes, közepes tűznél aranysárgára sütöm. Ekkor kiveszem lelocsolom 2 dl. vaníliás cukros tejjel és pár percre visszateszem a sütőbe.

A tojásfehérjéből gyümölcshabot készítek és lefagyasztom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése