2011. április 8., péntek

Bukta
























Második terhességem kezdetétől kívánom a péksütiket. Ezért gyakrabban sütök ilyen finomságokat.


Hozzávalók:


½ kg finomliszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga, 3 dl tej, 6 dkg vaj, 5 dkg cukor, csipetnyi só.


Elkészítés: 1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 k.k. liszttel kovászt készítek. A liszt közepébe mélyedést készítek, abba öntöm a kovászt, a cukorral elkevert tojássárgát, a tejet és a sót. Fakanállal jól kidolgozom, majd hozzáöntöm a langyosra hűtött olvasztott vajat és azzal is jól eldolgozom. Langyos helyen egy órát kelesztem. Lisztezett munkalapon gyengén átgyúrom, kinyújtom, közepes kockákra vágom, belecsomagolom a tölteléket, összehajtogatom, kikent lisztezett tepsibe teszem, tojásfehérjével enyhén megkenem, ½ órán át kelesztem, majd közepesen forró sütőben rüzsaszínűre sütöm.


Töltelék:


½ kg édes tehéntúró, izlés szerint cukor, egy tojássárga és egy csomag vaníliás cukor. Jól kikavarom és ezzel töltöm meg a buktákat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése