2017. október 27., péntek

Almás béles

Hozzávalók
 A tésztához:

  • 4o dkg finomliszt
  • 6 e. cuor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 22 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 15 dkg cukor
  • gríz v zabpehely
  • 1 db tojás
A lisztet elmorzsolom a vajjal, elkeverem a cukorral, sütőporral. Hozzáadom a tojást, a tejfölet. Fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentetem a hűtőben. 
Az almákat megtisztítom, lereszelem, grízzel, cukorral megpárolom. (vagy zabpehellyel)
Reggel kinyújtom a tészta felét, tepsibe helyezem, megszórom grízzel vagy zabpehellyel. Ráhelyezem a megpárolt almát. Ráhelyezem a tészta másik felét, kinyújtva. Megkenem egy felvert tojással. 18o foon 4o percig hőlégkeveréssel sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése