A tésztához:
- 4o dkg finomliszt
- 6 e. cuor
- 2 teáskanál sütőpor
- 22 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1,5 dl tejföl
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 2 teáskanál fahéj
- 15 dkg cukor
- gríz v zabpehely
- 1 db tojás
A lisztet elmorzsolom a vajjal, elkeverem a cukorral, sütőporral. Hozzáadom a tojást, a tejfölet. Fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentetem a hűtőben.
Az almákat megtisztítom, lereszelem, grízzel, cukorral megpárolom. (vagy zabpehellyel)
Reggel kinyújtom a tészta felét, tepsibe helyezem, megszórom grízzel vagy zabpehellyel. Ráhelyezem a megpárolt almát. Ráhelyezem a tészta másik felét, kinyújtva. Megkenem egy felvert tojással. 18o foon 4o percig hőlégkeveréssel sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése