2011. május 12., csütörtök

Kenyérre kenhető medvehagymás finomságok





Egyik testvérnőtől finom medvehagymát kaptunk az elmúlt hetekben...aztán mindenbe apritottam egy keveset. Nagyon szerettük. Valami kenyérre kenhetőt szerettem volna késziteni uzsonnára. Általában inkább itthon lefagyasztott dolgokból szoktam késziteni kenyérre kenhető finomságokat, mint megvásárolni valami csupa E-ből készült, izfokozókkal megpakolt műételt.

Igy kivettünk a fagyasztóból egy csomag főtt tököt. Kiolvasztottam, jól kicsavartam. Majonézt kavartam, beleapritottam egy csokor medvehagymát, majd beletettem a tököt is. Sóval fűszereztem és botmixerrel simmára kavartam. Vacsorára nem maradt semmi belőle.

Hasonlóan készitem a karfiolkrémet is. Noha ez is finom, a lányaink kedvence a tökkrém maradt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése