2017. június 25., vasárnap

Hatalmas habcsók

Különlegesen finom ötlet a megmaradt tojásfehérjék felhasználásához.

4 tojásfehérjét 16 evőkanál cukorral és vaníliával vagy vanília eszenccel kemény habbá verek. Hozzáadok 1 csapott evőkanál kukoricalisztet és 1 teáskanál ecetet. Ezt a habot egy kerek lábos fenekére (nem az aljára, hanem megfordítva a fenekére) halmozom, miután sütőpapírt fektetek rá. Sütőbe tolom és hőlégkeveréssel 130 fokon 30 percen át sütöm, majd 50 fokon még fél órát szárítom. A sütőben hagyom kihűlni. Miután kiveszem a sütőből, sütőpapírostól tortatálra teszem, hogy ne törjön össze. Fél liter tejszínhabot halmozok a habcsókra és gyümölccsel szórom meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése