2014. augusztus 4., hétfő

Házi kenyér

Amióta elromlott a kenyérdagasztó-sütő gépünk, én vállaltam be ezt a feladatot. Emulgensek nélküli lisztből sütöm a kenyeret és egyszerre csak egyet, hogy mindig friss legyen. Nemrég azonban kipróbáltuk a fagyasztós megoldást. Ez sem rossz. A fagyasztóbol kivett kenyér majdnem olyan, mintha frissen sült volna...majdnem.
Hozzávalók:

  • 4oo g fehér liszt
  • 4oo g teljes őrlésű gabonaliszt
  • kevés só
  • cukor az élesztő felfuttatásához
  • 2o g élesztő
  • két db főtt, reszelt krumpli
  • ízlés szerint napraforgómag
  • ízlés szerint előre beáztatott vagy ledarált lenmag
  • víz, amennyit felvesz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, rövid ideig dagasztom, kelni hagyom. Előre kikent formába osztom szét a kenyértésztát egy újabb rövid dagasztás után. Előmelegített lerben kelesztem, kelés után hőlégkeveréssel 16o fokon 55 percig sütöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése